Над 650 души участваха в Националния фестивал на пешеходеца. Събитието се

...
Над 650 души участваха в Националния фестивал на пешеходеца. Събитието се
Коментари Харесай

Над 650 души участваха във Фестивала на пешеходеца в Пловдив СНИМКИ

Над 650 души участваха в Националния фестивал на пешеходеца. Събитието се провежда за повторно от Медицински университет – Пловдив и Община Пловдив след сполучливия му старт през 2019 година.
Прочетете още
Тази година самодейността включи изкачването на Младежки рид, като стартът беше даден от ректора на Университета проф. доктор Мариана Мурджева, олимпийската ни медалистка Ангелина Михайлова и проф. доктор Виктория Сарафян – председател на Експертния съвет и Комисията по културна и обществена активност на Медицински университет – Пловдив.

Предвидени бяха два маршрута – единият по-лек и къс, а другият продължаваше до самия връх на тепето. За облекчение по пътя бяха разположени пунктове, на които студенти насочваха участниците. 

Фестивалът на пешеходеца няма спортен темперамент. Важно за участниците е да участват, да се забавляват и да финишират с усмивка и въодушевление.

Фестивалът на пешеходеца сплотява концепцията за здраве, деен спорт, придвижване и здравословно хранене с мотото на Медицински университет - Пловдив „ Посветени на хуманността “. 

Ходенето като спорт е най-достъпното занимание и има доста преимущества: помага ни да поддържаме добра форма, изключително безвреден и щадящ за тялото спорт, не се изисква специфична екипировка и подготовка,всеки самичък дефинира продължителността и темпото си на вървене,можем да го практикуваме, когато решим,позволява ни да го споделим с приятели; помага да поддържаме положително здравословно положение.

Фестивалът е подсилен с наличие и присъединяване на студенти и преподаватели  и от другите университети в града: Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “, Аграрния университет, Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, Университета по хранителни технологии и Технически университет – Филиал Пловдив.

Събитието започна с музикална стратегия и проява на дронове. За край организаторите проведохатомбола с награди в двора на Факултета по дентална медицина.

Фестивалът се провежда по покана на Община Бланкенберге, Кралство Белгия, където към този момент всяка година през последните 50 има традиция да се организира Международен фестивал на пешеходеца, в който се включват огромен брой фенове на ходенето пеш от целия свят.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР